Pirayan

Länge sen jag gjort en Pirayan uppdatering! Så nu är det dags för en tycker jag! 

Snart har jag haft honom i 6 år... Tiden går fort. Idag är han en väldigt trevlig häst med mycket attityd. De flesta hingstempporna är borta, men ännu, i vissa situationer så kan man relatera till hingsbeteendet. Speciellt om han blir upprörd eller frustrerad så kommer naffsandet fram. I hagen har han Tuffy som sin flickvän. Medan han inte är särskillt intresserad av de andra stona. 


Ridningen går framåt, väldigt sakta, men också ganska säkert. Vissa svårigheter att gå rakt och hitta balansen. Men övning ger färdighet. Har försökt vänja honom med bett, men han vill inte alls. Så för tillfället rider vi bettlöst. Har inte prövat rida i hackamoret ännu, utan det har bara fungerat som fotorekvista. Köpte det mest för att det är så snyggt med de böjda och snirklade järnskänklarna. Istället rider vi i ett Micklem träns och det accepterar han mycket bättre än bett. 


Lite mera muskler är på kommande. Mest syns de på halsen, eftersom den "rätar" ut sig så småningom. Roligt att se förändringar i kroppen hans! Pälsen blir tjockare och tjockare och snart ser han ut som en isbjörn! 




Kommentarer

Populära inlägg